Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Μέρα 27η

Είχαμε μείνει σε εκείνο το τηλεφώνημα που θα γινόταν στην κυρία Παρασκευή Κυριακουλάκη, την εκπαιδεύτρια που με βαθιά γνώση της ψυχολογίας των σκύλων και με απόλυτο σεβασμό στην προσωπικότητα τους έχει βοηθήσει ουκ ολίγα σκυλιά να ξαναβρούν τη χαμένη τους ισορροπία.
Η πρώτη γνωριμία με τη Βιβή έγινε σε ένα χριστουγεννιάτικο μπαζάρ της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης όπου εγώ πάσχιζα να εξυπηρετήσω τον κόσμο που περνούσε μπροστά από τον πάγκο που είχα αναλάβει έχοντας μαζί μου τη Ρόξυ, ένα μικρόσωμο σκυλάκι που φιλοξενούσα τότε, το οποίο γαύγιζε σα δαιμονισμένο σε όποιον τολμούσε να μας πλησιάσει!
Ξαφνικά, εμφανίζεται μπροστά μου η Βιβή και με τον χαρακτηριστικό, αποφασιστικό της τόνο μου λέει: “Μπορώ να το κάνω μια βόλτα;”. Έχοντας μια ανεξήγητη αίσθηση ότι ήταν αδύνατο να αρνηθώ της έδωσα το σκυλάκι. Ε! Μετά από περίπου μισή ώρα η Βιβή επέστρεψε με μια Ρόξυ τόσο ήρεμη που νόμισα ότι επρόκειτο για την δίδυμη αδερφή της, ανακοινώνοντάς μου ότι στη βόλτα, εκτός των άλλων, η Ρόξυ είχε βρει και νέα οικογένεια!
Αυτή είναι η Βιβή! Χωρίς πολλά λόγια και φιοριτούρες προτείνει τρόπους, βρίσκει λύσεις και έχει ένα πείσμα να τα καταφέρει εκεί που οι άλλοι εγκαταλείπουν την προσπάθεια.
Όπως καταλαβαίνετε δεν της πήρε και πολύ να δεχτεί να αναλάβει τον Μαμπρούκ. «Θέλω να το κάνουμε για να δει ο κόσμος ότι γίνεται! Ότι το ζώο είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή να αποτινάξει από πάνω του τα δεσμά των κακών προηγούμενων εμπειριών και να αρχίσει από το μηδέν! Είναι σαν ένα κακό μπιφτέκι που θέλει να φτύσει αλλά δεν ξέρει πως. Αρκεί να του δείξει κάποιος τον τρόπο!»

Ο Μαμπρούκ κλείνει σήμερα 20 μέρες δίπλα στη Βιβή. Η πρόοδός του είναι αξιοσημείωτη αλλά θα σας μιλήσω για αυτή σε επόμενη ανάρτηση. Προς το παρόν απολαύστε το βίντεο από το πρώτο του μπάνιο στα χέρια της Βιβής!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου